|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kamaeril

|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 11:45 am Temat postu: Cudowny Świat Metafor |
|
|
Sopot 23.09.07
Co pojawiam sie na kolejnych szkoleniach Igora jest coraz coraz fajniej, dostajemy jeszcze więcej, jeszcze nowszych, jeszcze bardziej wkręcających, motywujących... no właśnie wszystkiego!
Cudowny Świat Metafor - wczoraj miałam nieopisaną przyjemność tam być.
Rzadko zdarza sie tak wyjątkowe szkolenie. Czy to pod względem treści czy atmosfery, każdy detal był niesamowity
Weszliśmy do sali, która niektórzy z nas już znali, lecz tym razem wyglądała zupełnie inaczej! Panował lekki półmrok, powietrze miało przyjemny, ciepły zapach, a na boku płonęły świeczki. Rozsiadliśmy sie na wygodnych krzesłach i Igor z [od dawna wyczekiwanym ] Jackiem zaczęli od fantastycznej wkręty opartej o coraz to genialniejsze metafory. Po odpowiednim czasie wszyscy słodko odjechali pod czujnymi oczyma trenerów a potem z masą brechtów, radością i dzika motywacją polecieliśmy w ćwiczenia i rozmaite zajęcia tak trochę bardziej dla świadomości
Jedna z najfajniejszych rzeczy, która wszyscy razem poznawaliśmy i trenowaliśmy było poruszanie się po poziomach logicznych oparte o wykręcone historyjki. Nawzajem nakręcaliśmy sie do śmiechu i tworzyliśmy optymalne przeramowania.
Było sporo transu i jeszcze więcej fajnych emocji
Po obiedzie, gdy grupa była już zgrana i całkowicie wyluzowana [hehehe jakby od początku nie była XP] weszliśmy o kilka stopni wyżej.
Zwieńczeniem tego słonecznego dnia były Części. Jeśli znasz zunifikowanie pole Diltsa to wiesz jaki ma potencjał i znaczenie.
Części są o wiele mocniejsze.
Pracowaliśmy nad wyodrębnieniem poszczególnych części w swojej podświadomości tak, ze teraz możemy swobodnie nimi negocjować i wkładać pożądane zachowania czy przekonania od razu na poziom nawyków czy też wywalać kijowe zachowania/reakcje o wiele skuteczniej i szybciej niż nawet przy 6SR [sześciostopniowym przeramowaniu]
Jak zwykle wszystkiego co nam obiecano [i jeszcze parunastu rzeczy] nauczyliśmy się często nawet tego nie zauważając więc zyskując od razu nieświadomą kompetencje w tym zakresie... po prostu cudownie...
Jeśli tylko pragniesz doskonale pojąć jak działa ludzki umysł [nie tylko twój własny] by komunikować się w 100% efektywnie i unikać jakichś shitow od ludzi, to szkolenie ci to zapewni.
Polecam!          _________________ ....()-()........................./!---------
..=(' x')=....................To jest Kamaeron ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ kreatywnym bądź
.o( uu).........................\i--------- |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Sikorski
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 5:22 pm Temat postu: |
|
|
Ahhhh... Było cudownie. Już na samym wstępie zostałem wprowadzony do Cudownego Świata Metafor, poprzez głęboki trans. Dwóch trenerów na przemian, zaczęło transować łagodnym tonem, a w tle słychać było relaksującą muzykę. W powietrzu unosił się zapach kadzidełka, który jeszcze bardziej mnie relaksował. Po chwili w głowie zaczęły pojawiać mi się wyraźne, piękne obrazy, a świat rzeczywisty odpłynął gdzieś deleko.
Kiedy wyszedłem już z transu (przynajmniej częściowo), słuchałem wielu technik z wyższej półki. Dowiedziałem się wielu rzeczy m. in. o nested loops, Modelu Miltona, poziomach ogólności, presupozycjach itp., które później przećwiczyłem w grupie.
To co było absolutną nowością i potężnym nowym narzędziem to teoria części. Otóż nasza osobowość składa się z wielu różnych innych subosobowości, czyli tzw. części, które czasami przejmują kontrolę nad naszą świadomością i zachowaniem, a jakby tego było mało czasami ze sobą negocjują. To kiedy części ze sobą negocjują można zauważyć po subtelnej mowie ciała, tonie głosu, sposobie wypowiadania się. Części, to zaje***** narzędzie do przejęcia kontroli nad własną podświadomością. Małej liczbie osób, szczególnie tych uważających się za racjonalistów teoria części mogła wydawać się dziwna, ale jeżeli te osoby zaczęły przyglądać się ludziom i samemu sobie to mogą dostrzec, że to ma jednak bardzo wiele sensu - jak wiele, sam dobrze wiesz.
Dodam jeszcze, że mój brat, który był ze mną na tym szkoleniu, w dużej części zwalczył nieśmiałość i poznał moc transu, choć zarzeka się, że tylko spał
Polecam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
artur

|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 7:19 pm Temat postu: |
|
|
W pełni zgadzam się z przedmówcami To był wyjątkowy i wspaniały dzień.. tylko jeden a tyle podczas niego się wydarzyło i tyle się nauczyłem, że miałem wrażenie jakby minął cały tydzień! niesamowite!
Od siebie dodam jeszcze może to, że wcześniej nie zdawałem sobie do końca sprawy jak silne są i jak mocno działają łańcuchy kotwic, dopóki... Wczoraj np. byłem u fryzjera i siedząc i relaksując się na fotelu przypomniałem sobie akurat fragment szkolenia i... po chwili nie mogłem się powstrzymać od (u)śmiechu! o - i nawet teraz pisząc te słowa... <rotfl> super sprawa.
Podziwiam też to jak bardzo Igor i Jacek cały czas sie rozwijają i udoskonalają swoje szkolenia. Respect. Dawno temu zaczynając przygodę z NLP zastanawiałem się, czemu po prostu nie wziąć tego co jest (techniki, pomysły,...) i stosować je w życiu by było coraz lepsze. Teraz już wiem na pewno - gdyby nie ciągły rozwój nie poznalibyśmy wspomnianej już koncepcji CZĘŚCI
A jeśli znasz już inne szkolenia Igora i Jacka to wiesz że atmosfera jest zawsze świetna. Tym razem oczywiście też tak było. Polecam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Żółtowski

|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś podobnego do spotkań klubu NLP Trójmiasto. Jak wielce się myliłem! Od samego początku trans. Niesamowity klimat wewnątrz, nastrojowa muzyka, półmrok. Nie wiem ile minut/godzin upłynęło od kiedy wszedłem na salę, ale czuję się doskonale już od dłuższego czasu.
Idealnie przygotowani mentalnie przeszliśmy do właściwego szkolenia. Metafory. Ćwiczenia z lingwistyki. Bieganie po poziomach ogólności. Masa ciekawych rzeczy!
Niby są przerwy ale szkolenie trwa cały czas. Bo o czym mogliby rozmawiać na przerwach pasjonaci NLP, jak nie o NLP?
Na koniec - negocjacje z częściami. Wspaniałe narzędzie, które pozwala na nieograniczoną liczbę możliwości zmiany osobistej, nieskrępowanych konkretnymi technikami czy instalacjami.
Polecam wszystkim! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lordkris
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 9:03 pm Temat postu: mniam:) |
|
|
Hej:) Ja też tam byłem i cudownie sie bawiłem! To była niesamowita przygoda .. Od samego początku zapowiadało się na to, że to będzie magiczne szkolenie i co tu gadać- takie było! Poranny transik wywołany potokiem historyjek Jacka i Igora powalił mnie na ziemie! A potem cała masa nowości, strategii, ćwiczeń i innych zajefanych zabaw sprawiło, że poczułem sie jeszcze bardziej lepszy, mocniejszy! hm.. Mam nadzieję, że Igor z Jackiem będą częściej organizować takie spotkania! w takim stylu i z taką klasa!
Pozdrawiam Was! Do zobaczenia ponownie! _________________ LordKris |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojtek Grad
|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 1:42 pm Temat postu: Cudowny Świat Metafor -- warszawa |
|
|
Cudowny Świat Metafor
Chciałoby sie zacząć tak: jednego pięknego dnia, gdzieś w pewnym miejscu we wszechświecie zebrała sie pewna liczba bytów w celu poszerzenia swoich umiejętności i kompetencji w komunikacji ze szczególnym uwzględnieniem jej aspektu ściśle werbalnego.
Chciałoby się tak zacząć, żeby pokazać jak ważną umiejętnością jest świadome poruszanie się po polach logicznych. Ze względu jednak, że kto nie był to nie do końca jeszcze od razu gdy przeczytał rozumie jak teraz więc nie zacznę w ten sposób.
Schodząc kilka poziomów logicznych niżej napisze że kilkanaście osób (bytów) doskonale bawiło się ćwicząc nowe umiejętności i szlifując to co już umiały, ucząc się jak wspaniałym narzędziem komunikacyjnym są bajki i metafory.
Czy w biznesie??
Tak w biznesie również, bo widzisz gdy skłonisz swojego rozmówcę by myślał w wystarczająco dla niego jasny, wyraźny i kolorowy sposób o tym na czym najbardziej mu zależy, gdy słyszy jak na bardzo bezpiecznym dla siebie poziomie ogólności opowiadasz mu historię o czymś co się komuś zdarzyło, to wywołujesz w nim określone odczucia.
Bo piękno metafory polega na jej wielopoziomowości i nieprzewidywalności.
No i wspomniałbym jeszcze o transie gdybym wiedział tak jak nie, wiem już co to było, gdy w tej niesamowitej atmosferze pomiędzy zapachem kadzidełek i roztańczonym światłem świec, gdy w uszach gra otulająca ciepłem muzyka siedząc coraz bardziej wygodnie zamykają sie oczy i gdy próbujesz to świadomie kontrolować na próżno, wymyślając metaforyczne zapałki podtrzymujące powieki, ostatnia bariera pęka wraz z dźwiękiem właśnie łamanej zapałki, i gdy już teraz jesteś gotowy dopiero dostrzegasz pełnię tej propozycji którą mają dla ciebie Jacek i Igor.
A dalej???
No cóż gdy klamka zapadła to konie poszły po betonie a byty indywidualnie odczuwają jakiś, o ściśle określonym wysokim natężeniu poziom indywidualnej satysfakcji a to w sposób wyraźnie głośny i namacalnie oczywisty oznacza jak wiele się nauczyły podczas tych kilku godzin wspaniałej zabawy.
Dziękuję Panowie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Killer

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 2:41 pm Temat postu: |
|
|
... bo jak sam wiesz, gdy usłyszysz odgłos kopyt to może nagle okazac się, że to Pegaz który potrafi uskrzydlic i polecisz we wspaniałym transie pod obłoki słuchając opowieści które odprężają i uczą na wszystkich możliwych poziomach świadomości, albo znajdziesz się w sytuacji takiej, że koń by się uśmiał , bo czy może istniec trans-koń, który w tej samej bajce jest raz koniem a raz klaczą, co u mnie mogło czasem wywołac konfuzję nie jedną zresztą bo poruszając się po poziomach logicznych OD-BYTU do wtrysku przyjmujesz w swojej świadomości że koło ratunkowe jest pojazdem kołowych, którym możesz się poruszac, bo w bajkach wszystko jest możliwe i metaforą możesz absolutnie wymalowac, a to oznacza że to Ty bedziesz sie rewelacyjnie bawic na kolejnym szkoleniu w sposób najbardziej fajny dla Ciebie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomasz Polak
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Bo gdyby tak potrafić tworzyć pewne rzeczy w Twojej głowie, po których na twarzy pojawia się uśmiech, a Ty jednocześnie myślisz "wow, fajne, jak on to robi?" i Twoje życie zmienia się na takie, o jakim zawsze marzyłeś i marzyłaś. I jeśli byłbyś lub byłabyś w stanie wyobrazić sobie, że ktoś kogo nawet tak do końca nie znasz, sprawia że czujesz się wyjątkowo, to oznacza że naprawdę jesteś wyjątkowy i wyjątkowa.
Bo nawet tak małymi rzeczami i gestami, potrafisz sprawić komuś radość z każdego dnia...  _________________ "To, co leży za nami i przed nami, jest niczym w porównaniu z tym, co leży w nas"
Ralph Waldo Emerson |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|